fbpx

Esküvő akadémia 5. rész: – 10 tipp, hogyan spórolj meg drága forintokat az esküvődön

Az Esküvő Akadémia eddigi részei:
0. rész: Bevezető
1. rész: A 10 legfontosabb dolog
2. rész: Hogyan válassz szolgáltatót
3. rész: Miket kell leszervezni
4. rész: 10 leghasznosabb esküvőszervező tipp profiktól


Hihetetlen, de ugyan azt az álomesküvőt leszervezheted több százezer forintos költség különbséggel. Adok neked 10+1 tippet amivel komoly összegeket tudsz megtakarítani. Konkrétan ez az egy rész akár sok százezer forintot is jelenthet számotokra.

Még mielőtt belekezdünk ebbe a részbe, előre szeretném jelezni, hogy az Esküvő Akadémia végén kapsz egy listát azokkal az esküvői szolgáltatókkal, akikkel sikerült megegyeznem és akiket szívesen ajánlok. Ők mind valamilyen ajándékkal, vagy kedvezménnyel segítenek, hogy olcsóbban leszervezd az álomesküvőd.

Jöhetnek a tippek?

1. Szervezés

Az első és legfontosabb: kezdjetek hozzá időben. Ne egy hónap alatt akarjatok álomesküvőt szervezni, mert ha sikerül is, akkor is hatalmassá fog nőni a költségvetés. A korai foglalásoknál kedvezményeket kaphattok a szolgáltatóktól. Én például az Esküvő Dj Műsoromból a következő évi esküvők foglalásánál 10.000Ft.- kedvezményt adok.

Már az előző részben is írtam, kérjetek be több árajánlatot! Nem biztos, hogy a legolcsóbbat kell elfogadni, és nem mindig a legdrágább a legjobb. A jó minőséget és a magas szakmai színvonalat biztos, hogy meg kell fizetni, de az azonos minőségű szolgáltatóknál dönthet végül az ár is. Sokat lehet itt megtakarítani.

(Megtakarítás: 30.000-100.000Ft.-)

2. Jegygyűrű

Az esküvői spórolást folytathatjátok a jegygyűrűvel. Hatalmas kiadás egy egyedi tervezésű gyűrű, tehát igyekezzetek ezen is spórolni. Nyugodtan nézzetek szét több ékszer boltban, de az az igazi spórolás ha kerestek egy ötvöst, aki sokkal olcsóbban elkészíti nektek. Az ötvösnek nyugodtan bevihetitek a szakadt, megunt aranyékszereiteket, törtaranyból is ugyanolyan új ékszer lesz, és akkor csak a munkadíjat kell megfizetni.

(Megtakarítás: 50.000Ft.-)

3. Az esküvő időpontja

Ha nem főszezonra, vagy nem szombatra szervezitek az esküvőt a legtöbb szolgáltató árengedményt ad. Egy pénteki esküvő 5-10%-al olcsóbb mintha másnap, azaz szombaton tartanád. Ha nem hiszel nekem, kérj árajánlatot az általad kinézett szolgáltatóktól pénteki és szombati esküvőre is. Meg fogsz lepődni. A téli esküvő is sokkal olcsóbb mint a nyári. Erről is írtam már az előző részekben.
A pénteki esküvőre itt az eskuvodjmusor.hu oldalon is kedvezmény jár.

(Megtakarítás: 30.000-100.000Ft.-)

4. Menyasszonyi ruha

Sokaknak csak annyi jut eszükbe erről hirtelen, hogy nagyon drága a menyasszonyi ruha, inkább béreljünk. De hidd el néha még olcsóbb ha veszünk. Keress olcsó menyasszonyi ruhákra szakosodott facebook csoportokat. Ilyen csoportokban sok mindent beszerezhetsz olcsón, és ami még jobb, esküvő után ugyanebben a facebook csoportban el is adhatod a ruhád és a kiegészítőket.

(Megtakarítás: 10.000-150.000Ft.-)

5. Menyasszonyi autó

Bizonyára van valaki a meghívottak között, akinek tetszik az autója. Hidd el megtiszteltetés menyasszonyi sofőrnek lenni. A feldíszítés sem egy vagyon ha saját készítésű masnival díszíted.

(Megtakarítás 30.000Ft.-)

6. Menyasszonyi csokor és virágdekor

Kérj az évszaknak megfelelő virágokból csokrot. Az mindig olcsóbb. A dekorációhoz beszerezhetitek a virágot nagybani virágpiacon. Vigyázzatok, nem minden virágpiac szolgál ki lakossági vásárlókat, van ahol kereskedői igazolvány kell a vásárláshoz.

(Megtakarítás: 20.000-50.000Ft.-)

7. Terem dekoráció és asztaldíszek

Mostanában a legtöbb esküvői helyszín ajánlatában az szerepel hogy helyszíni dekorációval. Nyugodtan kérdezz rá, hogy mennyivel olcsóbb ha a te családod dekorál. Amennyiben úgy érzed elég nagy az összeg, akkor vágj bele nyugodtan, vagy kérj ajánlatot dekoros cégektől, akik lehet, hogy olcsóbban, szebbet hoznak ki a teremből.

Asztaldíszeket egyénileg is készíthetsz, nem kell hozzá nagy kézügyesség, csak fantázia. Ezeknek inkább gesztus értékük van. A Printerest oldalakról hihetetlen mennyíségű ötletet meríthetsz.

(Megtakarítás: 10.000-50.000Ft.-)

8. Vendéglista

Ha megírtad a vendéglistát, írd át! Tudom azt szeretnéd, hogy mindenki veled legyen az esküvődön akit szeretsz, akár rokon, akár barát, de ha olcsóbb esküvőt akarsz akkor muszáj lesz kihúznod néhány nevet. A vendéglátás a legdrágább az egész esküvőn. Meghívhatod a nagyon szűk családot, és a barátokat, vagy dönthetsz úgy is, hogy csak a rokonok lesznek ott az esküvőn, és a barátokkal egy másik alkalommal bulizol egy kerti party keretében.

(Megtakarítás: 100.000-500.000Ft.-)

9. Menyecske ruha

Ez az a ruha amit semmiképp ne vegyél meg esküvői ruhaszalonban. Ugyanazt a ruhát megkaphatjuk máshol is, csak féláron.

A feleségem nem vett fel menyecske ruhát. Azt mondta, hogy Ő rajta egyszer van az életben menyasszonyi ruha, ezért Ő le nem veszi azt! 🙂 – így megint megspóroltunk egy csomó pénzt.

(Megtakarítás: (20.000-40.000Ft.-)

10. Meghívók, ültetőkártyák, menükártyák.

Esküvő előtt a menyasszonyok két kedvenc boltja a méterárú és a kreatív hobby bolt. Meghívókhoz, és ültetőkártyákhoz szép papírt vásárolhatunk egy kreatív hobby boltban, vagy nagyobb papírboltban. De ha a nyomtatónkban épp kifogyott a festék, akkor inkább végezzünk gazdaságossági számítást. Mert egy 100 fős esküvőre kb 30 meghívó kell. Ha nem a legdrágább fajta esküvői meghívót választjuk, hanem pl a meghivodiszkont.hu 220.-260Ft/db-os kategóriájából szemezgetünk akkor már lehet nem éri meg otthon vacakolni a meghívókkal.

(Megtakarítás: 5.000-30.000Ft.-)

+1. Röviditalok

Mindenkinek van olyan ismerőse aki otthon főzi a pálinkát. Esetleg eladásra is készít. Érdemes előre feltankolni belőle. A legtöbb vendéglátóval meg lehet egyezni, hogy Ti vigyétek a röviditalokat.

A mi esküvőnkön, a szűkös anyagi keretünk miatt ez volt az egyik feltétel. Olyan helyet kerestünk, ahová mi vihetjük az italokat. Ezen elég sok szokott múlni.
Amikor megérkeztünk, egy külön asztalra voltak kitéve a röviditalok. Volt köztük egy üveg Unicum is, amit nem Mi vittünk. Kérdőre vontam a vendéglátónkat, hogy az hogy került oda, mire Ő zavarában nem tudott mást mondani, mint azt hogy de bizony azt mi hoztuk. Ok, akkor meg is isszuk. És a vendégeink örömmel elfogyasztották. Néhány csomag üdítőt egy igen-igen távoli hűtőből varázsoltak elő nekünk amikor keresni kezdtük.
Nem mondom, hogy minden vendéglátós így bepróbálkozik, de az tény, hogy a legnagyobb kiadás az étel és az ital. Ezeken jó nagy árrés van így jó, ha van valaki aki rajta tartja az ünneplés közben is a szemét a pénztárcátokon és az érdekeiteken.

(Megtakarítás: 20.000-200.000Ft.-)

A megtakartítás összesen, létszámtól és igényektől függően kb: 300.000-1.500.000Ft.- Na, mit szólsz, mennyi pénzt spóroltunk meg?

A következő rész:

Alig várom, hogy megkapd a következő (6.) részt. Dj-ként ez lesz az én témám. Arról fog szólni, hogy milyen zenéket érdemes összegyűjteni a szertartáshoz és milyen zenék legyenek a buliban. Küldök hozzá megint egy csomó letölthető ajándékot. Remélem szereted a jó zenéket. 🙂


Kedves Jegyespár!

Ha az Esküvő Dj Műsor szolgáltatásomhoz szeretnétek azonnali árajánlatot kapni, az alábbi linken bármikor kérhetitek az árkalkulátorom:  http://eskuvodjmusor.hu/arajanlat/

Ha még nem léptetek be az Esküvő Akadémia zárt FB csoportjába, akkor itt megtehetitek. Itt további érdekes és hasznos információkat, cikkeket, szolgáltatói ajánlatokat találtok.

Baráti üdvözlettel: Ofner László (Dj Catana):
06 30 93 22 808