fbpx
Esküvői dj, vagy zenekar – Gyakori kérdések és válaszok

Esküvői dj, vagy zenekar – Gyakori kérdések és válaszok

A következő kérdéseket és válaszokat is a Gyakori Kérdések oldalán találtam. A kérdések arról szóltak, hogy dj-t, vagy zenekart jobb felkérni a lagziba. Mindenkinek szíve, joga eldönteni, hogy melyik stílus a kedvesebb számára. Esküvő dj, vagy zenekar. Annak ellenére, hogy az utóbbi években nagyon nagy divat lett dj-t hívni az esküvőre, döntsetek szívetek szerint. Ez a Ti napotok, legyen olyan amilyet szeretnétek.

Szerintem árban nagyságrendileg ugyanannyiba kerül. Talán a zenekar egy kicsit többe. Egy olcsó árajánlatnál gyulladjon ki a vészjelző lámpa, hogy ez gyanús! Miért kerül ennyibe? Lehet, hogy nincs elég munkája, mert annyira gáz amit csinál? Ez igaz lehet dj-re is és zenekarra, zenészre is. Dj műsor technikával 80-200.000Ft.- egy átlagos esküvőn.

Jöhetnek a kérdések és a válaszok? A dj-k irányában kissé elfogult vagyok, így olyan válaszokat idézek, ahol értelmes gondolatokkal támasztották alá hogy miért érdemes dj-t hívni.

Esküvőn „muszáj” az élőzene, vagy jó tud lenni a lemezről, gépről játszott zene is?

„Hát nem tudom.. Én eddig akárhány esküvőn voltam és a szinti+ énekes változatot hallottam egyik se fogott meg. És a DJ nem azt jelenti, hogy tüc-tüc, hanem az eredeti számokat játsza (ami az amit csak kértek-nálunk pl 90-es évek, házibulizene szólt). És nincs az, hogy most leülök enni és addig meghal a buli, hanem nekünk a vacsi alatt kezdte valami halkabbal, aztán amire a bandának kedve támadt táncolni onnan fél 5-ig folyamatosan szólt a zene-és nem kért érte plusz pénzt. Ismerősöméknek éjfél után már úgy kellett a tízezreseket adni a zenésznek, hogy ne álljon le… Mi nem vágytunk erre. Meg olcsóbb is volt, az egész este 80.000 volt és nem 200.000. És mindenki jól érezte magát.”

40 fős lagziba érdemes dj-t hívni?

„Hogyne lenne értelme. Mi szülinapi bulin voltunk kb. 40-en. Unokatesóm hívott dj-t. Az 50+-os korosztály volt többségben és olyat buliztunk, hogy nem gondoltam volna. Ha nektek van kedvetek táncolni akkor már megérte, de biztos vagyok benne, hogy a többiek is csatlakozni fognak, hacsak nem egy nagyon punnyadt antialkoholista, antiszoc násznépről van szó :D”

„Szerintem mindenképpen van értelme, de csak ha jól választod meg a DJ-t. Az első válaszoló által leírt típusnak valóban nincs értelme, de ha egy komolyabb esküvői DJ-t hívsz aki azért tud is mit kezdeni negyven fővel egy lagziban, akkor mindenképp van értelme (igaz az 80-100ezernél indul).”

Dj vagy zenekar?

„Nekünk dj volt és nem bántam meg! Mindenki nagyon jól érezte magát. Volt minden, mulatós, meg fiatalosabb zene is. A karaoke is nagy sikert aratott!”

„Ja, meg még valami. A zenekar szüneteket tart amikor általában csönd van… Na a dj-nél nincs ilyen!”

„Nálunk DJ volt. A férjem azt szeretett volna, én eddig csak olyan lagziban voltam, ahol élőzene szólt. Féltünk az idősebbek, különösen a nagyszülők miatt, de jól vették a kanyart, mikor mondtuk, hogy DJ lesz.
Nem bántam meg egy percig sem, hogy engedtem a páromnak, még a nagyim is ropta, aki 20! éve nem táncolt… 🙂
A vőféllyel is tökéletesen együttműködött a DJ srác. Minden hagyományosan zajlott, volt mulatós is, mai zene is. Nekem ez a tapasztalatom. Amúgy mindegy hogy élőzene vagy DJ, a lényeg: értse a dolgát, korrekt legyen, és a Nagy napon értetek legyen :)”

„Köszönöm szépen a sok választ.
Úgy néz ki hogy a több szavazatot a Dj kapta. Elgondolkozunk rajta. Köszönjük :)”

 


Iratkozz fel az INGYENES esküvői tippekre, ötletekre!

Ha feliratkozol, minden héten postázom Neked a legfrissebb esküvői tippeket-trükköket.
Az eddigi tippeket-trükköket itt találod.
Kérj Esküvő Dj Műsor árajánlatot itt!

Kérem az ingyenes Esküvő Akadémiát!
10 részes sorozat amiben összeállítottam a legfontosabb információkat,
hogy tökéletes legyen az esküvőd!
Kérem az "Esküvői tippek-trükkök" sorozatot!
A felhasználási feltételeket elfogadom