fbpx
A tönkretett esküvő – tippek, hogyan kerüld el

A tönkretett esküvő – tippek, hogyan kerüld el

Ma olvastam, hogy egy fiatal párnak tönkrement az esküvője egy hotel fertőzött medencéje miatt. Erről a cikkről jutott eszembe, hogy összeszedjem, mire kell feltétlen figyelni az esküvőszervezéskor. Mi az ami tönkreteheti a nagy napot?! Danielle és Mark Woollaston brit állampolgárok tavaly utaztak a násznépükkel egy görög szigetre, ahol a medencében hányásos, hasmenéses fertőzést kaptak. Ez tönkretette az egész esküvőjüket és lebetegítette a násznép nagy részét. Állítólag valaki belekakilt a medencébe, amit a hotel személyzete csak több napos késéssel vett észre. Lázas megbetegedés, hasmenés, hányás kínozta őket. Napokig nyomták az ágyat és egy falatot sem bírtak enni az esküvői menüből. Most kártérítési pert indítottak a szálloda ellen. Szomorú történet ez, és ha csak egyszeri eset, akkor nem is nagyon tudsz ez ellen védekezni. Mindenesetre legyen az első pont amire figyelned kell, a helyszín jó híre.

Mire figyelj az esküvőd szervezésekor, hogy ne menjen tönkre?!

Az esküvő helyszíne

Éttermekről, szállodákról is találsz értékeléseket a fórumokon (szállodákról a Booking-on, vagy a Tripadvisor-on). Olvasd el a véleményeket még akkor is, ha nem ott foglalsz. Átfogó képet kaphatsz róla, hogy milyen a vendéglátó egység. Dicsérik, vagy szidják, hány pontra értékelték, ha szidták, akkor mi volt a panasz. Nem kell minden véleményt készpénznek elfogadni, de ha sok negatív visszajelzés szól ugyan arról, akkor lehet gyanakodni, hogy valami nincs rendben. A szabadtéri helyszínen feltétlen legyen fedett rész. Legyen egy B terv. A hónapokkal előre leszervezett szolgáltatókat és a vendégeket nem tudod másik napra átszervezni. Egy váratlanul érkező eső elmoshatja az egész eseményt. Készüljetek fel rá, hogy mi lesz, ha elered az eső és mi lesz, ha el sem áll!

Az ételek és a catering

Kerüld a nyári melegben gyorsan romlandó ételeket! Figyeljetek (bár elsősorban a vendéglátónak kell figyelni rá), hogy húsok, tojásos ételek, főleg nyers tojásból készült ételek ne maradjanak hosszú ideig a nyári kánikulában a tűzú napon. Nyugodtan rákérdezhetsz a vendéglátónál, hogy milyen eljárással dolgoznak, hogy ne romoljon meg az étel mielőtt az asztalra kerül. Ez feltétlen fontos, ha nem helyszínen, frissen készülnek az ételek. Kiszállításnál ahol több óra is eltelik a tálalásig hidegen, hűtő autóban érkeznek az alapanyagok és a helyszínen melegítik, tálalják őket. Ez persze a frissensülteknél gondot okozhat, mert nem lesznek az ételek friss ropogósak. Külső helyszínen van, hogy teljes konyhasátrat állít fel, vagy konyha helyiséget rendez be a catering szolgáltató.

A vendégek összetétele

A rokonságot nem választhatjuk meg magunknak. A rokonok nincsenek mindig puszi barátságban egymással. Igyekezzetek a haragban lévő rokonokat a lehető legtávolabb ültetni egymástól. Ha tudtok olyan rokonról aki garantáltan tönkreteszi az esküvőt, mert minden családi összejövetelen balhét csinál, akkor jobb, ha nem hívjátok meg. Inkább egy sértődés, mint egy tönkretett esküvő. Persze ez csak abban az esetben, ha nincs más választás. Legtöbbször az is hatásos lehet, ha előtte leüsz vele négyszemközt beszélgetni és finoman fogalmazva megkéred Őt, hogy figyeljen oda a viselkedésére.

Az esküvői dj

Dj-t legtöbbször úgy választanak a párok, hogy nem hallották előtte. Óvakodj az olcsó árajánlatot adó ismerősöktől. A szomszéd kis sráctól aki ügyesen megoldja a bulit ingyen a számítógépéről. Hallottam már olyan párról aki az esküvő előtti nap kapkodott dj után, mert a havernak mégsem volt kedve elvállalni a bulit és lemondta. Válasszatok megbízható, referenciákkal rendelkező lemezlovast. Itt fontos a kor és a tapasztalat. Lehet, hogy egy klubban az a jó, ha egy jóképű fiatal ugrál a pultban, de az esküvőn legyen nagyon rutinos, sok féle zenében jártas, tapasztalt dj, aki a közönséggel is megfelelően tud bánni.

Az esküvői cipő

Készülj váltócipővel! Egy drága esküvői cipő is lehet ugyan olyan kényelmetlen hosszú távon, mint egy olcsóbb. Van aki előtte napokig hordja otthon, hogy bejárassa, de ezzel szerintem csak feltöri a lábát. A magassarkú kemény és kényelmetlen, ám annál szebb cipőtől a ceremóniát követően lehet, hogy kénytelen leszel megszabadulni. Gondold végig, hogy fotózás, szertartás, gratulációk, stb… órákon keresztül viselned kell. Utána vacsora és buli. Ennyi óra elteltével hogyan fogsz még táncolni is benne? Az Én feleségem a bulira egy fehér tornacipővel készült. Senki nem látta a menyasszonyi ruha alatt. Kényelmes megváltás volt számára. Rendesen tönkreteheti az esküvődet, ha néhány óra elteltével nem bírsz lábra állni. Olvasgasd a tippeket, hogy tökéletes legyen az esküvőd! Mára én ezzel a néhány gondolattal próbáltam hozzájárulni a nagy napodhoz. Baráti üdvözlettel: Dj Catana  

Iratkozz fel az INGYENES esküvői tippekre, ötletekre!

Ha feliratkozol, minden héten postázom Neked a legfrissebb esküvői tippeket-trükköket.
Az eddigi tippeket-trükköket itt találod.
Kérj Esküvő Dj Műsor árajánlatot itt!

Kérem az ingyenes Esküvő Akadémiát!
10 részes sorozat amiben összeállítottam a legfontosabb információkat,
hogy tökéletes legyen az esküvőd!
Kérem az "Esküvői tippek-trükkök" sorozatot!
A felhasználási feltételeket elfogadom