fbpx
Esküvő hitelből? – na ne már!

Esküvő hitelből? – na ne már!

Ma olvastam egy cikket, „Mennyibe kerül egy esküvő 2020-ban” címmel. Ebben a cikk írója, igyekszik végigvenni, hogy mire és mennyi pénzt kell elköltenie a párnak, ha nem akar kompromisszumot kötni az esküvője napján.

A cikk végén persze kiderül, hogy az egész arra megy ki, hogy hitelt vegyetek fel az esküvőtökre. Mi mást is várhatunk egy pénzügyi témával foglalkozó blogtól. Szándékosan nem linkelem be a blogot, mert nem akarok nekik reklámot csinálni.

Tényleg hitellel kellene indulni a közös életetek első pillanatában? Én erről azt gondolom, hogy rossz ómen. Mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. A kis lagzi is lehet meghitt és teljes. Nincs szükség fényűzésre és sok-sok tényezőn lehet spórolni is. Olvasd el az ingyenes Esküvő Akadémiám, ahol a spórolási lehetőségekről is bőven írok.

Továbbbi problémám a cikkel kapcsolatban, hogy nemes egyszerűséggel kihagyta a cikk írója a zenei szolgáltatást. Nem csak a dj-ről feledkezett meg, de a zenekart is lehagyta. Pedig nem egy felmérés szerint a vendégek a lagzi zenei részésre, a bulira emlékeznek a leginkább. Lehet, hogy nem ez a legköltségesebb része a lagzinak, de ez marad meg leginkább a vendégeitek emlékezetében. Csak gondolj magadra. Mire emlékszel jobban a lagziból, ahol néhány éve voltál. A feltálat menüre, vagy a bulira emlékszel jobban?

A pénzügyi blog arra alapozza a „hitelből esküvőt” ötletét, hogy ennek az összegnek egy jó része visszajön a mennyasszonytáncból és a nászajándékokból. Pedig ezek az összegek arra lennének hivatottak, hogy megkönnyítsék az ifjú pár indulását az életben. Ha már az esküvő is akkora terhet jelent, hogy hitelbe kell vernetek magatok, és arra számítotok, hogy majd a rokonok ajándékaiból visszafizetitek, akkor ennek nincs sok értelme.

Értem én, hogy egy banknak az a legjobb üzlet, ha szabad felhasználású hitelt vesztek fel tőle és utána törlesztitek a kamatokat, de nem gondolom, hogy nektek ez lenne a legfontosabb. Vagyis ne dőljetek be az ilyen hamis csillogásának, a bankok önző ajánlatainak! Bármilyen szépen is hangzik, Ők nem nektek akarnak jót, hanem keresni akarnak rajtatok. Csak óvatosan barátaim!


Iratkozz fel az INGYENES esküvői tippekre, ötletekre!

Ha feliratkozol, minden héten postázom Neked a legfrissebb esküvői tippeket-trükköket.
Az eddigi tippeket-trükköket itt találod.
Kérj Esküvő Dj Műsor árajánlatot itt!

Kérem az ingyenes Esküvő Akadémiát!
10 részes sorozat amiben összeállítottam a legfontosabb információkat,
hogy tökéletes legyen az esküvőd!
Kérem az "Esküvői tippek-trükkök" sorozatot!
A felhasználási feltételeket elfogadom