fbpx
10 dolog amit eddig senki nem mondott el neked az esküvőről

10 dolog amit eddig senki nem mondott el neked az esküvőről

10 olyan tanácsot szedtem csokorba, amiről lehet, hogy senki nem beszélt még neked. Nem elriasztani akarlak az esküvőszervezéstől, hanem segítségedre lenni. Ha csak egy tanács is a hasznodra válik, már érdemes volt elolvasnod.

1. Lesznek döccenők

A lényeg az, hogy ne görcsölj rá semmire. Ha irányításmániás vagy, akkor erre a napra adj magadnak szabadnapot. Akkor lesz feledhetetlenül boldog a napod, ha nem aggódod szét magad mindenen. Ez a Te napod, élvezd ki. Idegeskedni annyi, mint más hülyesége miatt magadon bosszút állni. Az nem segít. Relax!

2. Kínozni fog a fájdalom

Délelőtti óráktól hajnalig egy új, magassarkú, menyasszonyi cipőben lenni, felér egy középkori kínzással. Ha teheted, az esküvő előtt már viseld a cipőd, hogy betörjön. Arra ügyelj, hogy ne az esküvő napjára tedd tönkre a lábad! Érdemes beszerezned egy kényelmes fehér, lapos talpú cipőt. Akár tornacipő is lehet. A menyasszonyi ruha alatt úgysem látszik.

3. Könnyek fognak potyogni

Örömkönnyek és a meghatottság könnyei. Olyan szertartással még nem találkoztam ahol valakinél ne csordultak volna túl az érzelmek. Megható pillanat amikor a gyermek kirepül a családi fészekből és saját családot alapít. Ha Te is hajlamos vagy a pityogásra, akkor készülj papírzsebkendővel, mert szükség lesz rá!

4. Meg fogsz lepődni, hogy mennyi szeretet vesz körül

A család ilyenkor összefog. Olyan helyekről kapsz segítséget ahonnan nem is gondolnád. Olyan szeretettel vesznek körül, ami átmelegíti a szíved, amiről nem is álmodtál. Éld meg a szeretet minden pillanatát.

5. Az esküvő nem az intimitásról szól

Bár kettőtök kapcsolatát szentesítitek egy igennel, egy fogadalommal és rólatok szól ez a nap, az intimitásra nem lesz lehetőségetek. Arra ott lesz a nászút és életetek hátralévő része. Sőt, a lakodalmat követően olyan fáradtak lesztek, hogy örültök, ha beájultok az ágyba. Főleg, ha hajnalig tart a mulatság.

6. Többe fog kerülni, mint terveztétek

Olyan, mint az építkezés. Na jó, nem annyira durva. Építkezésél, lakásfelújításnál már megtanultam, hogy a legaprólékosabb tervezést követően meg kell szorozni a végeredményt kettővel és az lesz a várható, valós költség. Az esküvőnél nem ilyen súlyos a helyzet, de mindenképpen számíthattok váratlan költségekre, olyan kiadásokra amikkel nem számoltatok. Nem akarok példákat felsorolni, hogy ne jósoljak, vagy ültessek bogarat a füledbe. A lényeg, hogy legyen egy kis tartalékotok a váratlan kiadásokra.

7. Mindig van aki húzza a száját

Hiába a sok szeretet, mindig van a násznépben valaki akinek savanyú a szőlő. Aki mindennel elégedetlen, aki azt képzeli, hogy róla szól ez a nap, aki unott, vagy irigy pofával bámul, aki beszólogat. Ne vedd fel! Egyik füleden be, a másikon ki. Észre se vedd, nézz át rajta. Mindenki úgy szúrja el a saját szórakozását, ahogy akarja. A Te boldogságod legyen kikezdhetetlen! Inkább sajnáld Őt, amiért ilyen szerencsétlen, hogy semmi nem jó neki.

8. Veszélyes kétélű fegyver az alkohol

A welcome drink jól esik a nyári kánikulában. A pálinka kevésbé. Még jobban leizzadnak tőle a vendégek. Éhgyomorra a tűző napon csúnya dolgokra képes. Láttam már nem egy olyan vendéget aki nem bírt talpon maradni még a vacsoráig sem. Az alkohol felszabadítja a gátlásokat, jó hangulatot teremt, de nem mindenki tudja, hol van a határ. Ha tudsz olyan családtagról aki rendszeresen képes elrontani a hangulatot az alkohol hatására, akkor egyszerűen ne hívd meg! Inkább sértődjön meg Ő, mint hogy tönkretegye az esküvőt. Ha elkerülhetetlen a meghívása, akkor bízz meg valakit aki ügyel rá és kordában tudja tartani!

9. Készülj a maradékra

Általában túlméretezett a vendéglátás. Rengeteg kaja, süti, torta marad meg a lagzi végére. Van aki előrelátó és készül rá edényekkel, dobozokkal, amiben a távozó vendégeknek osztja szét útravalónak a megmaradt ételeket és süteményeket. Ami megmarad, azt a vendéglátósok hordják haza. Miért ne ajándékozd meg vele a vendégeid?

10. A végén minden jó lesz

Itt visszautalhatok az első pontra, hogy bár lesznek döccenők, ne görcsölj! A végén minden jól fog sikerülni. Nem a döccenőkön fog múlni a jó hangulat. A bakikon csak nevetni fogtok néhány év múlva. Ha szeretetben, odaadással, szívvel lélekkel mentek végig ezen a napon, akkor nincs az a probléma ami rányomhatja a bélyegét az esküvőtök napjának boldogságára. Egy keleti mondás szerint: ” A végén minden jó lesz, ha most mégsem jó, akkor még nincs vége”

+1. Az Esküvő Akadémia

Ezt a 10 pontot folytathatnám és megtoldhatnám még legalább 99 ponttal. Számtalan olyan mozzanata van az esküvőszervezésnek amire lehet, hogy nem is gondolsz. Ez esküvőszervezés nem más, mint rendezvényszervezés, ami egy külön szakma. Ehhez szeretnék Neked segítséget nyújtani az ingyenes Esküvő Akadémiával. Ebben 30 év esküvő és rendezvénytapasztalatát osztom meg veled. Iratkozz fel a 10 részes hírlevélsorozatra, ahol az információkon kívül sok segítséget és ajándékot is kapsz!
Az ingyenes Esküvő Akadémiára Itt tudsz feliratkozni


Iratkozz fel az INGYENES esküvői tippekre, ötletekre!

Ha feliratkozol, minden héten postázom Neked a legfrissebb esküvői tippeket-trükköket.
Az eddigi tippeket-trükköket itt találod.
Kérj Esküvő Dj Műsor árajánlatot itt!

Kérem az ingyenes Esküvő Akadémiát!
10 részes sorozat amiben összeállítottam a legfontosabb információkat,
hogy tökéletes legyen az esküvőd!
Kérem az "Esküvői tippek-trükkök" sorozatot!
A felhasználási feltételeket elfogadom