fbpx
Mit játsszon a dj az esküvőn?

Mit játsszon a dj az esküvőn?

Kinek is zenélünk? A násznépnek, vagy az ifjú párnak? Legyen-e kívánságműsor? Hogyan lehet leszerelni az erőszakoskodó vendéget? Sok-sok tipp és hasznos megoldások. ebben a bejegyzésben.

Kinek is játszik a dj az esküvőn?

Ez egy nagy kérdés. A megrendelő akkor boldog, ha a vendégek jól érzik magukat. A vendégek akkor érzik jól magukat, ha olyan zenét játszik a dj ami a kedvükre való. De mi van akkor, ha a megrendelő, az ifjú pár olyan zenei kívánságlistát ad a dj kezébe ami nem egyezik a vendégek ízlésével.

Amikor a jegyespár megköti a dj kezét

Voltam egy esküvőn, (szándékosan nem írom meg sem az időt, sem a helyszínt, sem a zenei stílust), ahol a vőlegény kikötötte, hogy csak egyféle zenei stílus szólhat, amit Ő szeret. Ő volt a meggyőzhetetlen megrendelő, nem volt mit csinálni, azt kellett játszani.
A vendégek sorban jöttek zenéket kérni, akiket Én udvariasan informáltam a helyzetről. Aki nem elégelte meg a magyarázatom, azt kénytelen voltam a vőlegényhez küldeni, akinél persze már nem volt olyan hevesen követelőző.
Én igyekeztem az adott zenei stílust a lehetőségek szerint tágítani, hogy nagy jóindulattal még beleférjen egy-két táncolhatóbb sláger is amiért a násznép hálás volt, de végig maradtunk a szűk kereteknél. Nem volt nagy mulatság, de a megrendelő végtelenül elégedett volt a végén és megjegyezte, hogy mennyire jó volt a zene.

Válassz olyan dj-t aki tudja a dolgát

A dj jó esetben nem ma kezdte az ipart. A klubokban lehet, hogy jól mutatnak a fiatal tehetségek, de itt tapasztalatra, rutinra és empátiára van szükség, hogy minden helyzetet jól le tudjunk kezelni.
A sok éves gyakorlat miatt tudja a dj, hogy milyen zene után mit kell betenni, hogy jobb legyen a hangulat. Tudja, hogy mit kell játszani amire felállnak táncolni a vendégek. Megoldja, hogy mindenki zenei igénye ki legyen elégítve úgy, hogy az ne menjen a buli rovására. Minél jobban korlátozod a dj-t, annál kevesebb zenei eszköz marad számára, hogy jó bulit varázsoljon.

Ezért fontos, hogy milyen lemezlovast választasz és ezért írom a szlogenemben, hogy

Dj-t válassz és ne szolgáltatót!

Kérj Esküvő Dj Műsor árajánlatot itt!

Mi a jó megoldás?

Sokan alkalmazzák és én is jónak találom, ha az ifjú pár ír egy kívánságlistát. Nem kell hosszút, csak egy 10-15 dalból álló listát amit feltétlenül szeretne hallani a buliban. Az esküvői dj ebből már meg tudja mondani, hogy milyen zenei ízlésű a megrendelő.
Szoktunk kérni a „black list”-et is (fekete listát) azokról a zenékről amiket nem akartok hallani az esküvőn.

Black List vs White List

A legjobb az amikor a fekete lista üresen marad, így a kívánság lista zenéi szerinti stílusokban szabadon tud mozogni a dj. A baj akkor van amikor a kívánságlista és a feketelista azonos stílusú dalokból áll. Dj legyen a talpán aki azok után el tudja találni a jegyespár ízlését egy olyan dallal ami egyik listán sincs rajta, de az adott stílusba tartozik.

eskuvo-dj-musor-minden-korosztalynak

Esküvő Dj Műsor minden korosztálynak

Esküvő Dj Műsor minden korosztálynak

Ha van rá lehetőségem, el szoktam mondani az ifjú párnak, hogy gondolkozzanak egy kicsit Ők is dj fejjel. Amikor összeírják a kedvenc zenéiket, vagy amikor kizárnak stílusokat, gondoljanak a hozzátartozókra is. Hiszen itt Ők nem csak ünnepeltek, hanem vendéglátók is egyben.
Ha nincs nagyon megkötve a kezem, akkor Én gondolni szoktam a szülőkre, nagyszülőkre, sőt a gyerekekre is. A fiatalabbak az aktuális pörgőssbb slágerekre, míg az idősebbek inkább a jól ismert lassabb ritmusokra állnak fel szívesebben táncolni.

A kedvenc sztorim az volt amikor a ‘NagyPapa’ a kedvenc dalára – amit neki kértek – elindult az asztaltól a botjára támaszkodva a táncparkettre. Fájós lábaival apró lépésenként tudott csak csoszogni, miközben mindenki Őt éltette a tapssal. Mire kiért véget ért a dal. Természetesen ismét lejátszottam és hatalmasat buli volt. 🙂 – sosem fogom elfelejteni az arcát, ahogy a saját Nagymamámat sem aki az esküvőmön táncolt.

Kívánságműsor a lakodalomban

Esküvő előtt mindig egyeztetjük a zenei igényeket a jegyespárral, vagy a rendezvényszervezővel. Azt is megbeszéljük, hogy ettől mennyire lehet eltérni és mennyire toleránsak a saját vendégeik zenei kéréseivel.
Vannak esküvők lásd a fenti példámban, ahol a megrendelő megtiltja a vendégeknek a zenei kéréseket. Ilyen esetben ezt nem könnyű a vendégekkel megértetni. Ebben nagy segítség lehet a ceremóniamester, aki továbbítja a vendégek felé az ifjú pár kérését.
Én, ha lehetőség van rá, akkor a lakodalomban igyekszem teljesíteni a kívánságokat, amennyiben azok beleillenek a jegyespár által megjelölt stílusokba és nincsenek a fekete listán. Ha nagyon eltérő zenét kér valaki, akkor udvariasan elutasítom és megkérem, hogy az egyeztetett stílusból válasszon zenét.

A lehetetlen zenei kívánságok az esküvőn

Vannak zenék amik nincsenek sem a kívánság listán, sem a a tiltó listán és kérik. Ilyenkor a dj tapasztalatára és rutinjára van bízva, hogy le tudja-e úgy játszani, hogy azt azok is elfogadják akik nem kedvelik. Ezt szakmailag úgy mondjuk, hogy „el tudja-e adni” a zenét. Mint a jó kereskedő aki annak is eladja a portékáját aki azt meg sem akarta venni. A dj is ilyen úgy kell zeneileg megalapozni és konferálással felvezetni, hogy az is táncoljon rá akinek amúgy esze ágában nem lenne arra a dalra felállni.

Itt a kedvenc zeném a telefonon, YouTube-ról lejátszod?

– Érkezik a kérés a vendégtől, vagy a jegyespártól.
Nem, de nem mondom, hogy nem lehet kivétel.
Azért fektettünk milliókat a technikai eszközeinkbe, hogy a lehető legmagasabb színvonalon tudjunk zenét szolgáltatni. Évek, sőt, évtizedek gyűjtése az a zenei repertoár amiből dolgozom, hogy a legjobb minőségű zenei alapanyagból tudjak szolgáltatást nyújtani.
A zenei kívánság listából látom, hogy milyen zenei ízléssel rendelkezik a jegyespár, de van ennek a listának egy másik célja is.  Ha valami nem áll a rendelkezésemre a listán szereplő zenékből, akkor van időm a lehető legjobb minőségben beszerezni azt. Ha nem sikerül, akkor kérem a megrendelőt, hogy segítsen. El lehet juttatni hozzám interneten, vagy pendrive-on, vagy ha Ő tud egy megfelelő letöltési forrást, akkor elküldheti nekem. Vagyis előre felkészülök a műsorra.
A helyszínen Youtube-os telefont bejátszani már nem tartozik minőségi szolgáltatásba, de erre is tudok mesélni egy ellenpéldát.

Amikor mégis segít az internet.

Volt egy játék a lakodalomban, ahol a vendégekből a ceremóniamester csapatokat alkotott. Az egyik csapatnak egy mesét kellett előadni, amihez a mese ikonikus dalára volt szükség. Megoldottuk. Telefonos mobilnettel gyorsan letöltöttük a Youtube-ról a mese dalát és a játéknál bejátszottam, mintha előre így lett volna megtervezve a műsor. Óriási sikere lett.
Adódhat helyzet amikor a menyasszony, vagy a vőlegény az alkohol hatására megélesedett elmével a helyszínen találja ki, hogy mi is az Ő legkedvesebb dala. Jól jöhet ilyenkor az internet. Az a dj aki fent hordja az orrát és azt mondja, hogy Ő ehhez nem adja a nevét, az ne menjen esküvői dj-nek. Számomra a legfontosabb az ifjú pár elégedettsége és öröme, hiszen ez az Ő napjuk.

 


Iratkozz fel az INGYENES esküvői tippekre, ötletekre!

Ha feliratkozol, minden héten postázom Neked a legfrissebb esküvői tippeket-trükköket.
Az eddigi tippeket-trükköket itt találod.
Kérj Esküvő Dj Műsor árajánlatot itt!

Kérem az ingyenes Esküvő Akadémiát!
10 részes sorozat amiben összeállítottam a legfontosabb információkat,
hogy tökéletes legyen az esküvőd!
Kérem az "Esküvői tippek-trükkök" sorozatot!
A felhasználási feltételeket elfogadom